snart kommer det att bli 2018

 

Det är rätt snabb tid att bli 2018 och jag är redan vuxen. Samtidigt har jag haft bra minne och dåliga händelser att lära mer som låter positivt och tänker på framåt vad jag gjorde bra saker än tillbaka bakåt att ångra. Jag fick massor av fantastiska vänner senaste åren som har hänt kärlek, äventyr, konflikt, misstag etc. Det har lärt mig från mitt liv. Det är inte fel och det är nyttigt att lära mer än aldrig. Vad har jag lärt? Några saker vill jag ta upp.

Ha en varm dialog: Det är viktigt att kunna samtala med varandra som inte betyder ha rätt- och fel-diskussioner utan att vara öppen för dialog och ett varmt/nyfiket utbyte samtidigt att tänka på lyssnande med medkänsla på varandra. Pålitlig eller opålitlig som du väljer om hen talar sanningen eller fejksnyheter.  

Håll koll på varandra: vi ser varandra våra föräldrar och vänner till och med samhället. Det har hänt massor av massmedia, ute, nyheter etc. Vi bevarar vårt mående och hjälp med att sätta ord på våra känslor om lycklighet eller problem i våra vuxna/yngre relationer t.ex. livshistoria och bakgrund att göra. Det är viktigt att vi förstår varför vi är som ni är och reagerar som vi gör, då kan det bli lättare att förstå varandra. Det kan vara känslomässiga behov bidrar till trygghet, tillit och kontakt i relation. T.ex. att krama varandra dagligen, gör mat tillsammans så ofta vi kan, vi går ut shoppningen och ordna myskvällar med vänner eller familjen. 

 

Hantera konflikter rätt: Hur hanterar vi konflikter som är lätta eller svåra. Att bli lätta för att lösa relativt snabbt. Svåra konflikter återkommer ofta och verkar omöjliga att lösa. De orsakas av att ni har stora olikheter som personer. De behöver ni ha tålamod med och arbeta på att gradvis förbättra. Ett sätt att undvika konflikt är att uttrycka sig mjukt om du är missnöjd och håller tyst-tålamod eller mindre att ställa krav och kritiserad. Kom överens om hur vi vill leva att göra klart för dig och mig själv. Vem jag är, vad viktiga saker för mig är och vad jag står för som säger en gemensam värdegrund om frågor som trohet, ekonomi, kärlek, sex etc. 

 

Glöm inte sex- och närhet: Sex är en viktighet i vår vardag och känner njutningen. Det ger samhörighet men annan närhet. Sexlivet blir ofta resultatet av hur andra närheter fungerar som påverkar varandra att bli bra liv. OBS: inte våld mot både män och kvinnor utan deras frivillighet. Om sexualiteten fungerar inte då tar upp öppen dialog ”Varför” eller ” är det något annat än sex som jag inte trivs med i förhållandet?” etc att minska bråkande och konflikt. Att vara jämställda som dela lika på makten och både behöver känna sig sedda och respekterade.Ha kul tillsammans funderar på hur vi kan förnya relationen att göra nya saker med livskänsla i relationen som motvikt. Vad vi tycker är roligt att göra tillsammans och se till vad vi kan göra för att få in nya inslag i relationen och mer inspiration i livet. 

Det är allt att handla om respekt varandra med våra känslor, upplevelser och åsikter till och med att prata om kärlek och omsorg. 

Det är mitt tips till er att lära er!

 

Det blir spännande nästa år och nya saker att lära mer till och med äventyr i våra händelser att utveckla för min personlighet. Kämpa hårt och hålla sig lungt!

Philip Skovin XoXo