Man får tjock om man vill.

 
Jag skrev om "Jag hatar sport". 

Jag kollade vikt hur mycket jag har vikt. Det har blivit ökad övervikt. Jag tänkte ”ja, det med att vara tjock och leva med en övervikt kommer med många oskrivna regler”. Måste jag följa efter fin kropp som samhällets normögon? Nej. Jag har läst övriga bloggare som skrev om personer tycker ok med tjock samt de fick drabbade massor av folkgruppen som kallade dem fult. Till och med doktor/läkare kallade dem att de kan bli risk att få olika sjukdomar i framtiden. De personer som tjock tränade ner övervikten och fick ändå sjukdomar p.g.a. inte tjock utan det var arv eller slarvig skötare i hälsa att bli drabbad metabola sjukdomar. Det är inte förklaringar om din övervikt att bli drabbad ämnesomsättningssjukdom. Om läkare berättar dig att vara tjock om du får sjukdomen. Det är inte sant. Jag är okej att vara tjock om jag inte har något annat val med sport. Jag har inget som fysiskt hindrar sig från att gå ner i vikt. Jag kan försöka olika aktiviteter för att kunna gå ner i vikt med på mitt eget sätt eller inte behöver. Prioritera att jag har motivationer och tycker kul med olika aktiviteter att gå ner! Om jag inte har motivation eller inte heller kul då skulle inte delta aktiviteter.    

Jag tycker att jag är sexigt tjock. Man behöver inte vara perfekt kropp att bli sexigt. Min kropp syn inte tjock på riktigt men det är helt okej att jag är tjock eller ej. Jag känner mig tjock. Usch så tjock jag känner mig idag. 

Jag kan ha njutning att ha äventyrsresa än att träna med tråkigt liv och anpassa efter normen. Om alla ser mig som jag är tjock och det accepterar jag och inte behöver må illa efter vad andra tycker. Jag har ingen snygg killmage. 

Jag måste tänka att jag lever hälsosammaste livsstilen som är möjlig. Ta försiktigt vad du tolkar tjock när de äter onyttigt. Jag kan faktiska äta nyttigt. Jag brukar äta nyttigt. För att det är viktig hälsosam mat. På helger eller vardagar får man njutningen med godis eller annat onyttigt också. Man kan leva både onyttigheter och nyttigheter hela dagarna. 

Jag måste inte lyssna på andra vad de kritiserar. Jag tänker på mig själv och behöver ditt stöd också att ta hänsyn människor oavsett de är tjock och smal, ful och vacker m.m. Du kan ge dem självförtroende t.ex. du skriver till dem ”Du är inte ful och tjock och du är din egen kropp.”. Jag är inte tjockisskämt och bryr mig inte andra men du skrattar åt alla tjockisskämt då är du bidrag med folkgruppen som är mobbare ”kräkning”.

 

Du behöver inte prata positivt om andra är övervikt utan du kan ge tips och hjälp än att kritisera. Annars måste du acceptera deras val att vara övervikt som de tycker om. Det beror på deras olika individer att tycka om eller. Jag tycker om min kropp och vem jag är. Jag är stolt över min egen kropp oavsett jag är smal, balans och/eller tjock. 

Philip Skovin XoXo