Åh, det stackars att du är för ung och får redan håravfall!

 

Jag är så trött på att se vissa personer som sa ”åh, det stackars att du är för ung och får redan håravfall”. Jag blir reaktion och varför de säger så. De förstår inte hur min känsla är känsligt ämne om håret. Den personen förstår inte hur man mår när hen drabbar sitt håravfall. De vanliga män drabbas sig håravfall av 96 procent. Många yngre (20-30 ålder) mår dåligt över det. Det kan påverka ett psykiskt lidande för många och en del håller sig till och med isolerade för att de upplever det som ett så stort bekymmer. Det livet är överlägset vanligaste formen av håravfall. Jag var en av dem som blir drabbad av håravfallet på grund av min far är självt håravfall också. Var snäll och var försiktigt vad du tar upp om håravfallet till personen.

Samhället säger att om man drabbas sitt håravfall då är fulast utseende. NOPE!!! Samhällets syn på håravfallet fattar inget hur det är så känsliga ämnet. Först år i gymnasiet började jag tappa en del hår och blev tunnare upp på huvud av håret. Jag tittade på spegeln och började må. Det tog tillräckligt mycket för att jag tänkte på det i stort sett hela tiden, vilket är rätt påfrestande när jag är omgiven av killar i min ålder med normalt hår. Det gjorde mig lite deprimerad över situationen är att jag, vad jag har märkt, värdesätter mig själv till stor del efter hur framgångsrik jag är med killar. Detta leder till en rätt negativ spiral, då påverkade mig på grund av mitt hår, upplevde eller iaf inbillade mig. Jag intalade mig själv att det går åt helvete. Jag kände att min självkänsla eller självförtroende inte får baseras på något så ytligt och meningslöst.

Jag börjar acceptera läget och göra det bästa av situationen eftersom jag hittar mitt egna självförtroende eller min egna självkänsla. Jag tar steg nytt utseende. Jag visste att håravfallsmedel inte fungerar alltid och jag vill inte slösa pengar för att jag kräver mig själv på grund av mitt hår som ser ut perfekt. Eller det kan pröva om det fungerar med håravfallsmedel med någon gång.

Philip Skovin XoXo